Stichting Beterdebus

Stichting Beterdebus is een jonge organisatie die is opgericht naar aanleiding van de aanschaf van de ex-GVU 404. Thuisbasis van de stichting is Utrecht. Het doel van de stichting is het aanschaffen, restaureren en rijdend houden van historisch waardevolle bussen uit het Nederlandse openbaar vervoer. De naam Beterdebus is afgeleid van de gelijknamige campagne van verschillende vervoersbedrijven in de jaren 80. De stichting is opgericht door twee jonge enthousiastelingen: Bas de Bruijn en Nick Roestenburg. Samen met een aantal enthousiaste vrijwilligers zetten zij zich in voor het opknappen en rijdend houden van de GVU 404!

Waarom de GVU 404?

Het doel van onze stichting is om historisch interessante bussen te bewaren. In Nederland zijn veel museumstichtingen met prachtige collecties bussen, maar helaas zijn een aantal bustypes slecht of helemaal niet bewaard. Deze DAF/Hainje midibus kwam in het vizier en voldeed aan onze voorwaarde: de enige bewaarde bus van deze serie is keurig omgebouwd tot rouwbus bij dhr. Van der Poel. Daarbij zijn er weinig Utrechtse bussen bewaard als museumbus, eenvoudige keuze dus!

Bas de Bruijn

Voorzitter en (tijdelijk) penningmeester van Stichting Beterdebus. Een echte nep-Utrechter: geboren in Nieuwegein en getogen in Houten. Nu sinds 10 jaar trotse inwoner van Utrecht. Al op jonge leeftijd veel in het OV te vinden, met de bussen of sneltram van Westnederland en later Midnet en Connexxion naar Nieuwegein of met GVU lijn 1 of 8 naar oma in Overvecht of met lijn 2/22 naar overgrootmoeder in de Sterrenwijk…

Afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht als bestuurskundige en organisatiewetenschapper, maar via diverse bijbaantjes bij o.a. Qbuzz en Abellio bij NS terechtgekomen als Hoofdconducteur. In 2015 het busrijbewijs bemachtigd bij E&R Opleidingen in Nieuwegein en een jongensdroom vervuld: buschauffeur worden! Bas rijdt naast zijn werk bij NS ook parttime voor Qbuzz in Nieuwegein, in en om Utrecht dus.

Nick Roestenburg

Secretaris en mede-oprichter van de stichting. Zoals het bij velen gaat, was Nick ook van kleins af aan geïnteresseerd in het openbaar vervoer. De rode standaardbussen en het streekvervoer-geel waren de start van een interesse die tot op de dag van vandaag voortduurt. Maar niet alleen historie heeft z’n interesse, ook de ontwikkelingen in het huidige openbaar vervoer volgt hij graag.

Heeft Bestuurskunde aan de Haagse Hogeschool gestudeerd en is werkzaam bij een werkgeversorganisatie. Afkomstig uit de Haagse regio en daardoor ligt een belangrijk deel van de interesse in bedrijven als Westnederland en de HTM.